Kuinka löysin Olopisteen

5.3.2021

Alla oleva teksti on Olopisteen asiakkaan omin sanoin kertomaa siitä, kuinka hän löysi mukaan Olopisteen toimintaan. 

”Kolme vuotta sitten jouduin työttömäksi ja sairauslomalle, jonka vuoksi elämä hankaloitui monestakin syystä. Taloyhtiössämme alkoi samaan aikaan massiivinen remontti, joka teki arjesta ikävää. Seinät tuntuivat kaatuvan kuvaannollisesti päälle. Lisäksi alkoholia tuli käytetyksi liikaa.

Kävin Lahden sosiaalityöntekijöiden luona purkamassa ongelmavyyhtiäni. Suurin apu jonka sieltä sain, oli Olopisteen esite. Tutkin sitä monta päivää ennen kuin rohkenin mennä paikalle. Olopiste oli lähellä, mutta kynnys oli minulle korkea ylitettäväksi.

Onneksi menin. Minut otettiin ystävällisesti vastaan, tarjottiin kahvia ja tunsin olevani tervetullut mukaan Olopisteen toimintaan. Koska oli kesä, ohjelmassa oli paljon ulkoilua ja retkiä. Luonnolla on tunnetusti parantava vaikutus. Samalla pystyin keskustelemaan erilaisten ihmisten kanssa ja suhteuttamaan oman elämäntilanteeni vertaamalla sitä muiden ongelmiin.

Olopisteen henkilökunta, Pasi, Outi ja Erno tekevät hienoa työtä. He pitävät asiakkaista huolta, antavat käytännön neuvoja ja avaavat uusia polkuja. Lisäksi olen tavannut sosionomiopiskelijoita, jotka ovat antaneet Olopisteen keskusteluihin uusia näkökantoja.

Olen tuonut Olopisteen toimintaan mukaan myös vaimoni, joka alun perin ihmetteli mihin silloin tällöin hävisin kävelylenkkieni yhteydessä. Hän on edelleen aktiivisesti mukana toiminnassa. Hänen kokemuksensa on myös erittäin positiivinen, vaikka tapaamiset on hoidettu etäyhteydellä.

Oma elämäntilanteeni muuttui yli vuosi sitten. Työllistyin uudelleen ja en ole käynyt Olopisteessä kovinkaan usein. Työni antaa minulle mahdollisuuden toimia joustavasti ja olen muutaman kerran käynyt kysymässä kuulumisia kun olen Harjulassa käynyt työni takia.

Olopiste ja Harjula merkitsevät minulle paljon. Olen aiemmin ollut Harjulassa opiskelemassa kansalaisopiston kursseilla ja hankkinut sitä kautta henkistä pääomaa. Tiedän, että Olopisteen toiminta on paljon riippuvainen ulkopuolisesta rahoituksesta ja että resursseja on käytössä rajoitetusti.

Toivon, että tämän tyyppinen toiminta pääsisi jatkumaan epidemiasta huolimatta ja että muutkin asiakkaat voisivat saada otteen elämästään uudelleen, kuten omalla kohdallani on käynyt. Olen kiitollinen Olopisteelle ja toivon sen toiminnan jatkuvan ja kehittyvän koronaepidemiasta huolimatta.”

Tutustu sinäkin Olopisteen monipuoliseen toimintaan ja löydä oma tapasi osallistua!