Olopisteessä tarjoamme vertais- ja harrastustoimintaa sekä valmennusta työttömille, sairauslomalla tai osa-aikatyössä oleville sekä osa-aikaeläkeläisille.

Toiminta on avointa, vapaaehtoista ja osallistujille maksutonta.


Tutustu toimintaan

Toiminta muotoutuu osallistujien ja työntekijöiden ideoiden ja toiveiden pohjalta. Mukaan toimintaan voi tulla milloin vain ja voit valita itse mihin osioihin toiminnasta haluat osallistua – tai vaikka osallistua kaikkiin. Ole yhteydessä, kerromme mielellämme lisää!

 

Ohjelman saa klikkaamalla suuremmaksi!

Muutokset ohjelmassa aina mahdollisia ja noudatamme kulloinkin voimassa olevia koronarajoituksia. Varmista työntekijöiltä tarkemmat tiedot ja ilmoittaudu mukaan!

 

Virtuaaliseen toimintaan osallistumiseen tarvitset tietokoneen tai kännykän ja internet-yhteyden. Virtuaalinen ohjelma toteutetaan Google meet -ohjelman kautta. Kännykällä käyttäessä lataa sovellus Play kaupasta tai App Storesta. Voit itse valita haluatko osallistua kuvan ja/tai äänen kanssa tai pelkästään chattailemalla. Ilmoittaudu mukaan ja saat tapaamisten liittymislinkin. 

Jos kaipaat opastusta etäyhteyksien käytössä, ole rohkeasti yhteydessä. Voimme sopia opastusajan Harjulaan turvallisuus huomioiden: ota oma kone tai kännykkä mukaan, niin opetellaan yhdessä.

 

Ryhmäkuvaukset

Huvin vuoksi

Mukavaa yhdessä tekemistä virtuaalisesti. Visailua, kisailua yms. ajanvietettä – esim. levyraadin muodossa. 

Kehon ja mielen hyvinvointi

Kaikille sopivia helppoja venytyksiä ja rentoutusta. Toteutetaan virtuaalisesti.

Kotoilua 

Kotoiluryhmässä jaetaan vinkkejä ja tehdään yhdessä erilaisia kotiaskareita ja sisustusjuttuja virtuaalisesti.

Kädentaitoja yhdessä 

Mukavaa ja helppoa yhdessä tekemistä ja erilaisten tekniikoiden kokeiluja.

Kulttuuriklubi

Kulttuuria virtuaalisesti. Ajatusten ja kokemusten vaihtoa yhdessä valituista kirjoista, dokumenteista, elokuvista, musiikista yms. 

Palloillaan! 

Pelaillaan ja palloillaan ulkona porukalla – vaihtuvia lajeja ja tekemistä. Sopii kenelle tahansa, ei tarvitse aiempaa urheilutaustaa tms. 

Pattikerho 

Omatoiminen kuntosalivuoro Harjulassa.

Polttopiste

Mahdollisuus jakaa omia ajatuksia ja kokemuksia sekä kuulla muita eri teemoista ja polttavista puheenaiheista.

Retkue

Erilaisia ulkoaktiviteetteja ja retkeilyä.

Virtuaalikahvit

Rentoa jutustelua ja ajan vietettä virtuaalisesti.

VIP-ryhmät

Tavoitteelliset VIP-ryhmät kokoontuvat kerran viikossa keskustelun tai yhteisen tekemisen äärelle. Eri ryhmämenetelmiä hyödyntäen lähdetään vertaistuellisesti kartoittamaan oman elämän eri osa-alueita. Keskitymme rakentamaan itsemyötätuntoista suhtautumista elämään sekä luomaan mielekästä ja tasapainoista arkea omista lähtökohdista käsin. VIP-ryhmiin hakeudutaan valmentajien kautta. Ryhmissä noudatetaan ns. suljetun ryhmän periaatteita eli ryhmäläinen sitoutuu osallistumaan säännöllisesti ryhmän toimintaan ja ryhmää täydennetään uusilla henkilöillä vain tiettyinä aikoina. 

 

Yksilötyö

On mielen päällä, mikä tahansa asia, sen kanssa ei tarvitse olla yksin. Yksilötyö on henkilökohtaista työskentelyä, jossa jokaiselle mietitään sisältö yksilöllisesti. Ajan voi varata suoraan Pasilta tai Paulalta. 

 

Yhteisötila

Yhteisötila on yhteinen Olohuone ja kohtaamispaikka, jossa on tarjolla kahvia, keskusteluseuraa, apua asioiden hoitamiseen, päivän lehti, tietokone sekä pelejä yms. Yhteisötila sijaitsee Harjula-keskuksen toisessa kerroksessa (Harjulankatu 7, Lahti). Avoinna maanantaista torstaihin klo 12-15.
Voit liittyä mukaan myös Facebookin virtuaaliseen yhteisötilaan eli Olopisteen sohvaryhmään sekä asiakkaiden WhatsApp-ryhmään (pyydä liittämistä henkilöstöltä).


Yhteystiedot

 

Varaa henkilökohtainen tutustumisaikasi Paulalta tai Pasilta. Voit jättää meille
myös
yhteydenottopyynnön,
niin olemme sinuun yhteydessä.

Valmentaja Paula Kuikka
p. 044 7725 018
paula.kuikka(a)harjulan.fi 

Valmentaja Pasi Viitaniemi
p. 044 7725 012
pasi(a)harjulan.fi

Projektipäällikkö Erno Hokkanen
p. 044 3010 136
erno(a)harjulan.fi

olopiste(a)harjulan.fi
Olopisteen Instagram
Olopisteen Facebook

 


Hanke tuottaa 18-64-vuotiaille päijäthämäläisille konkreettista arjen tukea ja rinnalla kulkijuutta tavoitteellisen muutostyön menetelmillä, sosiokulttuurisen innostamisen viitekehyksessä.

Asiakastyön ohella hankkeessa kehitetään aktivointityön ja valmennuksen matalan kynnyksen toimintamalleja. Kehittämiskumppanina LAB-ammattikorkeakoulu. Hanke pohjautuu Olopiste – Kynnyksetön työtoiminta -hankkeen (ESR 2015-2018) toimintaan ja tuloksiin. Hanketta rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista vuosina 2019-2021.

 

Anna meille palautetta