Talvinen tervehdys Harjulan keittiöstä!

10.12.2021

Valot päälle, koneet käyntiin – uusi päivä voi alkaa! Paistouunit kohisevat, kun lämpötilat nousevat. Perunat, kasvikset ja lihat alkavat kypsyä, padat pyöriä ja herkulliset jälkiruuat valmistua. Pikkuhiljaa alkaa koko henkilökunta olla työpaikallansa ja on aamupalaverin aika. Emännän kanssa käydään läpi päivän työt. Jokaiselle on oma vastuullinen tehtävänsä, jota lähdetään hymyssä suin ja ammattitaidolla tekemään.

Keittiöstä alkaa kuulua salaatinvalmistusääniä ja ulkona tukkuauto peruuttaa lastauslaituriin – piip-piip-piip! Alkaa vipinä, kun kuormaa puretaan ja tavarat on saatava nopeasti oikeisiin kylmiöihin ja pakkasiin, ettei kylmäketju katkea. Kuntosalille ei tarvitse näinä päivinä lähteä, sillä tavaraa riittää monta rullakkoa!

Ateriapalvelun kuskeilla alkaa ruuan pakkaaminen; on soseita, gluteenittomia, sokerittomia ja sappiversioita. Kaikkien asiakkaiden ruokarajoitteet ja toiveet on otettu huomioon, joten kuskit voivat turvallisin mielin lähteä jakamaan aterioita.

Muulla henkilökunnalla hommat keittiössä jatkuvat. Lounasruokailu alkaa ja sen myötä pieni, mukava kiire. Lisäksi ohjelmassa on kokoustarjoilujen tekemistä, paikkojen siistimistä, tiskejä, asiakaspalvelua ja -tapaamisia, juhlien suunnittelua ja tilausten tekoa. Hommaa on paljon ja aika rientää!

Työssä jaksamisen mahdollistavat hyvä työympäristö ja työkaverit, jotka puhaltavat yhteen hiileen yhteisen päämäärän saavuttamiseksi. Koko palettia ohjaa ammattitaidolla emäntä.

Työpäivä Harjulan keittiössä päättyy ja valot sammuvat – syttyäkseen taas aamulla uudelleen.

Tiina Taavila