Opiston usein kysytyt kysymykset

12.6.2024

Tältä sivulta löydät Harjulan kansalaisopiston tärkeimmät infot. 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 2024-2025 ryhmiin alkaa 12.8.2024 klo 8.00 kaikkiin aineisiin.
Kaikille kursseille ilmoittaudutaan ennakkoon
joko internetissä, puhelimitse tai käymällä Harjula-keskuksessa (Harjulankatu 7, Lahti) opiston info-pisteessä.

Huom! Ryhmiin voi tulla kesken kauden ja ilmoittautuminen on auki koko ajan sen alettua. Uusia ryhmiä alkaa pitkin vuotta.

ILMOITTAUDU NETISSÄ

www.harjulan.fi tai uusi.opistopalvelut.fi/harjula/fi

Tarvitset seuraavat tiedot ilmoittautuessasi: kurssinumero ja kurssin nimi, opiskelijan nimi, henkilötunnus (myös loppuosa) ja puhelinnumero, osoite, kotikunta ja sähköpostiosoite. Tutustu opiston kurssitarjontaan ennen ilmoittautumista. Opiston opinto-ohjelmasta lukuvuodelle 2024–2025 löydät kurssien yksityiskohtaiset tiedot ja kurssien numerot. Kurssitarjonnan löydät myös netistä osoitteesta www.harjulan.fi.

Varalle ilmoittautuminen

Jos varsinaiset kurssipaikat ovat täynnä, kannattaa ilmoittautua varapaikalle. Jos/kun kurssilta vapautuu paikka, opistolta ollaan yhteydessä sinuun ja tarjotaan paikkaa. Varalla ilmoittautuminen ei sido ottamaan kurssipaikkaa vastaan, vaan voit paikan vapautuessa itse päättää, haluatko tulla mukaan kurssille.

Lisätietoja:

opisto(a)harjulan.fi tai 03 872 5121 / 03 872 5130

Opintomaksut

Opintomaksu (ilmoitettu kurssitietojen yhteydessä) maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä saatua viitenumeroa käyttäen pankkiin opiston tilille ennen kurssin alkamista. Opintomaksu tulee olla maksettuna viimeistään toisella kokoontumiskerralla.

Lyhytkurssien osalta opintomaksun voi maksaa lähempänä kurssin alkamisajankohtaa.

Huomioithan, että lyhyt- ja viikonloppukursseilla opettaja kerää opintomaksun ensimmäisellä kokoontumiskerralla, jos maksua ei ole suoritettu etukäteen.

Maksumuistutuksesta perimme 5 €.

Kansalaisopiston kurssimaksut voi maksaa suoraan verkkopankin kautta ilmoittautumisen yhteydessä.

Maksa kurssi saamaasi viitenumeroa käyttäen pankkiin opiston tilille:

Danske Bank IBAN FI84 8000 1600 6039 15
Maksun saaja: Harjulan Setlementti ry/kansalaisopisto

Muista antaa myös laskutusosoite, mikäli maksaja on joku muu kuin kurssille osallistuja. Alle 18-vuotiaiden kohdalla laskutustietoihin tulee huoltajan tiedot.

Ilmoittautuessasi tulosta lasku ilmoittautumisestasi tai ota talteen saamasi viitenumero ja laskun summa. Ota muistiin myös ilmoittautumisnumero, jota käyttämällä voit tarvittaessa itse myöhemmin netti-ilmoittautumispalvelun kautta tarkistaa, mille kurssille olet ilmoittautunut.

Kansalaisopiston ryhmien maksut voi maksaa suoraan ilmoittautumisen yhteydessä verkossa. Huom! Kaikissa ryhmissä tämä ei ole mahdollista. Jollei maksua voi maksaa verkossa suoraan, asiakas ottaa maksun tiedot ylös ja maksaa sen erikseen ilmoittautumisen yhteydessä tulleella laskulla. Seurakunnan tiloissa olevat tuolijumpat maksetaan ohjaajalle käteisellä.Liikuntaedut Harjula Lahti

Kansalaisopiston taide- ja taitoaineiden, humanististen ja käyttäytymisaineiden, kielikurssien sekä liikuntakurssien maksuvälineenä käyvät perinteisten maksutapojen lisäksi Kulttuuri- ja liikuntaseteli, ePassi, Smartum ja Edenred. Kansalaisopiston liikuntakurssien maksuvälineenä käy myös Liikuntaseteli

Jos haluat maksaa kurssimaksun edellä mainituilla maksutavoilla, tule suorittamaan opintomaksu viimeistään ennen toista kokoontumiskertaa Harjula-keskuksen info-pisteeseen, joka palvelee myös iltaisin opiston toimintakaudella.

Huomioithan, että jos maksat kurssimaksun käyttäen kulttuuri- ja/tai liikuntaseteleitä, emme hyvitä kurssimaksua kurssin peruuntuessa.

Ryhmiin voi tulla kesken kauden. Jos ryhmään tulee syyslomaviikon (vko 43) jälkeen, syyslukukauden hinnasta maksetaan puolet ja koko vuoden hinnasta 3/4. Jos taas ryhmään tulee joulun jälkeen, koko vuoden hinnasta jää maksettavaksi puolet.

Opiston toimintakausi

LUKUVUOSI 2024–2025

Syyslukukausi 2.9.2024–1.12.2024 (viikot 36–48)

Kevätlukukausi 7.1.2025–17.4.2025(viikot 2–16)

Lomien aikana ei ole opetusta:

  • syysloma 21.10.2024–27.10.2024 vko 43
  • pyhäinpäivä 2.11.2024
  • joululoma 2.12.2024–7.1.2025
  • talviloma 24.2.2025–2.3.2025 vko 9
  • pääsiäinen 218.3.2025–21.4.2025
  • kiirastorstaina 17.3.2025 ei pidetä klo 15 jälkeen alkavia tunteja

Huomioi kurssien alkamis- ja loppumispäivät, jotka on ilmoitettu kunkin kurssin kohdalla.

Opiston toimipaikat 

Ahtialan seurakuntakeskus, Alasenkatu 4
Ankkurin seurakuntakoti, Laiturikatu 1
Harjula-keskus luokkatilat, Harjulankatu 7
Harjula-keskus, kuntosali ja allasosasto, Harjulankatu 7
Harjulan Taitola ja Onnela, Lounaankatu 3

Harjulan kuvanveisto ja keramiikka, Takojankatu 5
Jalkarannan monitoimitalo Jalo, Sarvikuja 1
Jalkarannan seurakuntakoti, Sarvikatu 9

Joutjärven kirkko, Ilmarisentie 1
Keskustan seurakuntasali, Kirkkokatu 5
– (Väistötilana TRIO Lyykin tupa, pohjakerros, Aleksanterinkatu 18))
Launeen kirkko, Tapparakatun22
Mukkulan kirkko, Kilpiäistentie 1

Niemen päiväkoti, Tietotie 10
Salpausselän kirkko, Petsamonkatu 10

Oppimateriaali ja läsnäolotodistus

Oppikirjat ym. opiskelussa tarvittavan materiaalin opiskelijat kustantavat itse, ellei materiaali sisälly kurssimaksun hintaan, joka on ilmoitettu kurssitietojen yhteydessä.

Säännöllisesti (läsnä 2/3 opintokerroista) ryhmän työskentelyyn osallistunut opiskelija saa pyynnöstä kurssin päätyttyä läsnäolotodistuksen. Kuluvan työkauden todistuksen hinta on 5 €, aikaisemmilta lukuvuosilta laadittu todistus maksaa 10 €. Todistuksen lähetämme jälkikäteen postitse.

Ryhmän/kurssin toteutuminen

Harjulan kansalaisopistosta ei erikseen ilmoiteta kurssin alkamisesta. Jos opetus peruuntuu, siitä ilmoitetaan henkilökohtaisesti jokaiselle opiskelupaikan varanneelle.

Kurssi toteutuu, jos ilmoittautuneita on kurssikohtainen vähimmäismäärä. Harjulan Setlementti ry:n hallituksen päätöksen mukaan kurssin jatkumisen edellytyksenä on, että ryhmässä kokoontuu säännöllisesti vähintään 10 opiskelijaa. Kielten jatkoryhmissä ja muutamissa erityisryhmissä tulee olla vähintään 7 opiskelijaa. Hallitus on antanut rehtorille oikeuden poiketa painavin perustein em. ryhmäkokovaatimuksista.

Ellei minimiopiskelijamäärä täyty, opistolla on oikeus perua kurssi aikaisintaan viikko tai viimeistään 3 arkipäivää ennen kurssin alkamista. Tiedotamme kurssin peruuntumisesta ilmoittautuneille tekstiviestillä, kirjeitse tai puhelimitse. Opistolla on oikeus tehdä muutoksia opinto-ohjelmassa ilmoitettuihin kurssitietoihin.

Aikuisille suunnatuissa kursseissa suositusikäraja on vähintään 16 vuotta.

Ryhmän/kurssin peruminen

Muista perua osallistumisesi, jos et pääse kurssille! Ilmoittautuminen on sitova. Perimme peruuttamattomasta kurssipaikasta koko kurssimaksun. Kurssiperuminen tehdään aina opiston toimistoon puh. 03 872 5121

Jos opiskelija keskeyttää opiskelunsa henkilökohtaisista syistä, opintomaksua ei palauteta. Suoritettu opintomaksu palautetaan vain, jos kurssi jää toteutumatta. Otathan yhteyttä opiston toimistoon maksun palauttamista varten! Huomioithan, jos maksat kurssimaksun käyttäen Kulttuuri- ja/tai liikuntaseteleitä, emme hyvitä kurssimaksua kurssin peruuntuessa.

Vakuutus

Harjulan kansalaisopiston ryhmiin ja kursseille osallistujia ei ole vakuutettu Harjulan puolesta. Opiskelijat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.