Digiverstas

1.8.2019

Opetushallitus myönsi rahoitusta Digiverstas Lahti -hankkeelle, joka käynnistyi vuoden 2019 maaliskuussa. Hanketta toteutetaan kesäkuun 2020 loppuun saakka. Digiverstas on toimintaympäristö, jossa opetellaan erilaisia digitaitoja. Aiheina voivat olla esimerkiksi:

– mikrotietokoneen käyttö– tietoturvan perusteet
– internetin käyttö, selainohjelma
– tiedonhakutapoja
– sähköinen asiointi ja palvelut
– sähköisten lomakkeiden käyttö
– sosiaalinen media
– älypuhelin

Koulutus on maksutonta hankkeen kohderyhmille eli eläkeläisille, senioreille (63 vuotta täyttäneet), kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille ja työttömille.

Koulutuksen kesto on yleensä noin 20 tuntia eli esimerkiksi viisi kertaa neljä tuntia kerran viikossa. Syksyllä 2019 järjestetään myös maanantaisin teematunteja, joissa käsitellään etukäteen sovittua digiteemaa.

Alueellisina toiminnallisina yhteistyökumppaneina hankkeessa ovat Lahden Klubitalo, Monitoimikeskus Takatasku ja Lahden Seurakuntayhtymän diakonia ja sairaalasielunhoito. Koulutus suunnitellaan yhteistyökumppaneiden ja heidän asiakkaidensa kanssa. Koulutuksesta tiedotetaan ja sitä esitellään ensisijaisesti Harjulan Setlementin ja alueellisten yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa, joissa koulutukseen voi myös ilmoittautua.

Lisäksi hankkeessa tehdään yhteistyötä myös Kalliolan kansalaisopiston kanssa, jossa toteutetaan Digiverstas Helsinki -hanketta. Yhteistyö toteutuu koulutusten suunnittelussa, mahdollisen yhteisen verkkokoulutuksen toteutuksessa ja toimintamallien laatimisessa.
Hankkeen toiminnasta ja tuloksista laaditaan verkkojulkaisu.