Työmatka – vahvistuneella osaamisella kohti työelämää

Koulutukset:
5.9.-22.12.2022
14.2.-16.6.2022 

Opiskelu on maksutonta.

Mitä?

Kielitaidon kehittämistä (suositeltava lähtötaso noin A2.2)
Digitaitoja 
Työelämä- ja opiskelutaitoja
Jatkopolun suunnittelu töihin tai opintoihin 

Kenelle?

18-64-vuotiaille maahan muuttaneille, joiden kotoumisaika on päättynyt ja jotka eivät ole kokoaikaisesti työssä tai opiskelemassa 

Koska?

Maanantaista torstaihin klo 9-14 (20 oppituntia viikossa)
5.9.-22.12.2022, lomaa viikko 43.

Missä?

Ryhmätila Pihlaja, 2. kerros, Harjulankatu 7, Lahti ja osa voidaan toteuttaa verkossa

Hae mukaan!

Lähetä lyhyt sähköposti osoitteeseen kati.maenpaa(a)harjulan.fi 31.8.2022 mennessä. Kerro siinä lyhyesti itsestäsi, kuka olet, mitä olet opiskellut tai tehnyt työksesi sekä suomenkielen taidostasi. Kaikki saavat vastauksen viestiin. Kurssille valitaan enintään 10 ensimmäistä hakijaa, joilla on riittävä kielitaito. 

Suoritetuista osioista voi saada halutessa merkinnät omaan Opintopolkuun, jolloin niistä voi olla hyötyä tulevissa opinnoissa. 

Työmatka – vahvistuneella osaamisella kohti työelämää hanketta rahoittaa opetushallitus vapaan sivistystyön opintoseteliavustuksella työllistymis- ja työmahdollisuuksien vahvistamiseen. Hankkeen aikana pilotoidaan koulutus kaksi kertaa. 

Tutustu koulutuksen osaamisperusteiseen opetussuunnitelmaan: Suuntana työelämä – yhteistoiminnallinen koulutus aikuisille maahanmuuttajille 11 op 

 

Lisätiedot
Kati Mäenpää p. 041 7301 237, email kati.maenpaa(at)harjulan.fi
Erno Hokkanen p. 044 3010 136, email erno(at)harjulan.fi 

 

Hankkeessa kehitettävä ja pilotoitava koulutus tarjoaa kotoutumisajan ylittäneille maahanmuuttajille mahdollisuuksia kielitaidon ja digiosaamisen kehittämiseen muiden perustaitojen ohella. Tavoitteena on vahvistaa valmiuksia niin, että eteneminen jatkopolulla opintoihin tai työhön onnistuu. Opetus on toiminnallista ja kielitietoista, ja tarkemmat sisältöpainotukset tehdään osallistujien tarpeiden pohjalta. Henkilökohtaista tukea ja ohjausta tarjotaan etemisen tueksi. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan osallistumisen aikana vapaamuotoinen suunnitelma jatkopolusta.