Maahanmuuttajatyö

Harjulassa on maahanmuuttajille kohdennettuja koulutuksia:

  • Harjulan kansalaisopiston maksulliset suomen kielen kurssit kenelle tahansa 
  • Luku- ja kirjoitustaidon ABC-kurssit työikäisille kotoutujille
  • Minun Suomeni -opintoryhmä maahanmuuttajanuorille 

Maahanmuuttajatyö löytyy myös peda.netistä ja Facebook & Instagram: @harjulanmaahanmuuttajatyo

 

Minun Suomeni – avaimia kieleen ja elämään

Minun Suomeni -opintoryhmä tarjoaa 17-29 -vuotiaille maahanmuuttajanuorille avaimia kieleen ja elämään. Toiminta rakentuu kahden pääteeman ympärille: työelämäpainotteinen suomen kielen ja viestinnän opetus sekä suomalainen työkulttuuri ja kansallinen kulttuuri. Tavoitteena on parantaa osallistujien kielitaitoa ja opiskelu- ja työelämävalmiuksia sekä löytää oma polku työelämään.

Ryhmä 25.1.-2.5.2021 on nyt täynnä. Vapautuvia paikkoja voi tiedustella Mirkalta. Toteutus 15.2. asti kokonaan verkko-opetuksena ja 16.2. alkaen hybridimallilla. 

 

Ota yhteyttä!
Mirka Nenonen
p. 044 7725 014
mirka(a)harjulan.fi

Minun Suomeni -ryhmät toteutetaan Opetushallituksen maahanmuuttajanuorten opintoseteliavustuksen tuella. Konseptia on kehitetty ja ryhmätoimintaa toteutettu vuodesta 2015 alkaen. 

 

ABC-kurssit

Harjulan kansalaisopisto järjestää kotoutumisaikaisille maahanmuuttajille asiakasmaksutonta luku- ja kirjoitustaidon koulutusta eli ABC-kursseja. Osallistuminen edellyttää voimassaolevaa kotoutumissuunnitelmaa, jossa on todettu tarve luku- ja kirjoitustaidon koulutukselle. Kurssi pohjautuu Opetushallituksen opetussuunnitelmasuositukseen vapaan sivistystyön lukutaitokoulutuksille. 

ABC-kurssien tuntiopettaja on Inna Bogdanova. 

ABC-kurssi 16.2.- 2.6.2021 on täynnä. Seuraava kurssi alkaa syksyllä 2021.

 

Lisätiedot:
Erno Hokkanen
p. 044 3010 136

erno(a)harjulan.fi