Koronavirustiedote

Koronainfoa

 

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän mukaan Lahden alue on kiihtymisvaiheessa. Voimassa olevat suositukset ja rajoitukset yhtymän alueella kestävät tämänhetkisen arvion mukaan 31.5.2021 asti. 

Harjulan kansalaisopiston virtuaalisesti käynnistyneet kurssit jatkuvat kevätkauden virtuaalisesti. Lasten ryhmät (ei koske aikunen-lapsi -ryhmiä) jatkuvat normaalisti. Kansalaisopiston kurssitoimintaa, joka ei ole tähän mennessä käynnistynyt, ei aloiteta ollenkaan.  Harjulasta ollaan yhteydessä kansalaisopiston ja tilausryhmien asiakkaisiin ryhmien peruuttamisesta ja jo maksettujen maksujen palautuksesta. 

Palautamme kurssimaksuja kevätkauden keskeytyksen aikana saamatta jääneen opetuksen osalta. Etäopetuksena ja korvaavana opetuksena jatkuneiden kurssien osalta ei kurssimaksuja hyvitetä. Maksuvälineillä, kuten Smartum jne. maksetuista kursseista ja ryhmistä palautuksena annamme hyvityksen, jonka voi käyttää lukukauden 2021-2022 aikana. Hyvitys on henkilökohtainen, eikä sitä voi muuttaa rahaksi.

Askel -hanke lisätietoa nettisivuillamme

Olopiste-toiminta pääosin verkossa Lisätietoa nettisivuillamme

Minun Suomeni -kurssi tullaan toteuttamaan osittain etänä Lisätietoa nettisivuillamme

ABC-kurssin Lisätietoa nettisivuillamme

Muu Harjulan toiminta jatkuu ennallaan rajoitukset huomioiden (päiväkodit, Patina, sovittelu, fysioterapia, ateriapalvelu, Valopilkku, OmaKamu, kuntouttava työtoiminta, tilojen vuokraus)               

 

Ohjeita

On tärkeää seurata aktiivisesti luotettavia tietolähteitä (mm. STM, THL ja muut tartuntatautilain mukaiset viranomaiset). 

Jos epäilet koronavirus-tartuntaa, älä hakeudu suoraan hoitoon, vaan soita ensin PHHYKYn päivystysnumeroon 116 117 tai omalle terveysasemallesi.

– Älä tule sairaana Harjulaan!

– muista käsi- ja yskimishygienia sekä altistumisriski
– pese kätesi aina saippualla ja vedellä. Kuivaa hyvin kertakäyttöpaperilla
– kun tulet ulkoa sisään
– ennen ruoan käsittelyä ja ruokailua
– ennen ja jälkeen tietokonenäppäimistön käytön (pyyhi näppäimistö)
– wc-käynnin tai vaipanvaihdon jälkeen
– niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen
– kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö
– jos saatavilla ei ole paperista kertakäyttönenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, ÄLÄ käsiisi
– käytä myös aina tarjolla olevia käsien desinfiointiin tarkoitettuja käsihuuhteita
– vältä kättelyä

 

Työntekijämme on ohjeistettu toimimaan vastuullisesti ja noudattamaan mahdollisimman tarkasti hygieniasuosituksia sekä neuvomaan asiakkaita ryhmän edellyttämällä tavalla.

 

Harjulan henkilökunta kiittää yhteistyöstä