Fysioterapiaryhmät

Harjulasta löytyy fysioterapiaryhmiä senioreille ja työikäisille aikuisille. Valikoimassa on vesijumppa- ja kuntosaliryhmiä, pilatesta sekä aivan uutena terveysliikuntaan käsitteleviä lyhyitä kokonaisuuksia. Tutustu alla olevan valikoiman kautta tarjontaamme. Kaikkiin ryhmiin ilmoittautuminen on jo alkanut.

Fysioterapia - Kuntoutus

KEVÄTKAUDEN 2021 FYSIOTERAPIARYHMÄT

Fysio vesijumppa
4.1. – 19.4.2021Seniorit jumppaavat altaassa käsipainoilla.

ma klo 12.15–13.00
143 € / 15 kertaa
Vesi tarjoaa sopivan vastuksen koko kehon lihasten lisäksi hengitys- ja
verenkiertoelimistölle, pienentää niveliin kohdistuvaa painetta sekä vähentää kivun tunnetta. Vesijumppamme soveltuu hyvin mm. erilaisten tuki- ja liikunta-
elinvaivojen hoitoon sekä leikkauksesta toipuville kuntoutujille.

Fysio kuntosaliryhmä
5.1. – 13.4.2021

ti klo 12.00–13.00
123 € / 15 kertaa
Ryhmä on tarkoitettu polven ja lonkan tekonivelleikkauksesta tai lonkkamurtumasta toipuville tai muista syistä liikuntarajoitteisille henkilöille. Kuntosaliharjoittelu kehittää voimaa, tasapainoa ja koordinaatiota. Harjoittelun tavoitteita ovat turvallinen ja itsenäinen liikkuminen.

Neuro-kuntosaliryhmä
7.1. – 15.4.2021

to klo 12.15–13.15
123 € / 15 kertaa
Ryhmä sopii ikääntyneille, joiden liikuntakyky on rajoittunut iän, eri sairauksien tai huimauksen vuoksi. Ryhmissä harjoitellaan lihasvoimaa, tasapainoa ja kävelykyvyn ylläpitämistä. Soveltuu mm. henkilöille, jotka käyttävät liikkumisen apuvälineitä. Sopii erityisesti aivoverenkiertosairauksista toipuville tai Parkinsonin tautia sairastaville.

Ilmoittautumiset:
tarja.juslin(a)harjulan.fi tai p. 044 772 5011

TaiFysioterapia - Kuntoutus

Asiakaspalveluun p. 03 872 5130

Huom! Alla oleviin ryhmiin ilmoittautuminen tapahtuu ryhmän nimen perässä olevaa numerosarjaa klikkaamalla.

PhysioPilates virtuaalikurssi (835024)
Voit aloittaa syksyllä milloin haluat
Voit valita haluamasi paikan esim. kotona, jossa harjoittelet
Rosa Hemming (ft AMK)

45 € / 3 tuntia

Physiopilates on pilatesharjoittelua, jota ohjaa PhysioPilates-ohjaajakoulutuksen suorittanut fysioterapeutti. PhysioPilates perustuu Joseph Pilateksen luomaan kehonhallintamenetelmään, jonka tavoitteena on kehittää voimaa, liikkuvuutta ja hyvää oloa. Menetelmän tehokkuus perustuu kuuteen periaatteeseen: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen.

PhysioPilatesta voi verrata tavalliseen pilatesharjoitteluun. PhysioPilates-harjoitteilla opitaan mm. käyttämään kehon lihaksia optimaalisesti, jolloin liian yliaktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon ryhtiä tukevat lihakset vahvistuvat. Näin edistetään parantuneen kehonhallinnan kautta omaa hyvinvointia.

Mitä 3 x 60 min PhysioPilates -kurssi sisältää

Tutustuminen pilateksen ideologiaan, ryhdin skannaus, kehon ja rangan sekä pään neutraalien asentojen harjoittelua eri alkuasennoissa, hengitystekniikka (60 min)

Perusliikkeiden harjoittelua eri alkuasennoissa, powerhouse, lapatuen hallinta, voima – vastavoima (60 min)

Edellisten kertausta ja lantionpohja-asiaa, physiopilates alkeistason tunti sisältäen loppurentoutuksen (60 min)
Jokainen osallistuja saa kurssilta kirjallisen pilateksen kotiharjoitteluohjeen.

Virtuaalijumppa lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiin kerran viikossa ja voit tehdä sen silloin, kun sinulle sopii parhaiten tai useamman kerran viikossa. Virtuaalijumppaan voit ilmoittautua koko syyskauden 2020 ajan.

 

PhysioPilates alkeet 2 (835026)
ke 13.1.-3.2.2021
klo 11.00-12.00
Harjula-keskus, Harjula-sali
55 € / 4 kertaa
Rosa Hemming (ft AMK)

Ryhmän sisältö on samankaltainen kuin virtuaalikurssissa, mutta ryhmä kokoontuu Harjula-keskuksessa, on yhden tunnin pidempi ja ohjaaja pystyy antamaan tunnin aikana henkilökohtaisia neuvoja sekä ohjeita liikkeiden harjoitteluun.

Fysioterapia - Kuntoutus

TERVEYSLIIKUNNAN STARTIT

Terveysliikunnan Startti -ryhmistä löydät monipuolisia ja mielenkiintoisia uutuus-ryhmiä erilaisiin elämän vaiheisiin. Näiden ryhmien ilmoittautuminen on jo käynnistynyt. Ilmoittautumaan pääset painamalla ryhmän perässä olevaa numerosarjaa.

Kuntosali aloittelijoille 1 (835027)
13.1.2021 – 10.2.2021

Ke klo 14.00–15.00
39 € / 5 kertaa
Marianne Rintala (ft AMK)
Aloita kuntosaliharjoittelu turvallisesti. Käydään läpi kuntosaliharjoittelun perusteet ja perustekniikat. Katsotaan yhdessä sinulle sopivat liikkeet eri lihasryhmien treenaamiseen. Ei haittaa vaikka olisit rapakunnossa tai sinulla olisi tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Kurssin jälkeen mahdollisuus jatkaa harjoittelua Harjulan kuntosaliryhmissä.

Kuntosali aloittelijoille 2  (835028)
13.1.2021 – 10.2.2021
Ke klo 18.00–19.00
39 € / 5 kertaa
Marianne Rintala (ft AMK)
Aloita kuntosaliharjoittelu turvallisesti. Käydään läpi kuntosaliharjoittelun perusteet ja perustekniikat. Katsotaan yhdessä sinulle sopivat liikkeet eri lihasryhmien treenaamiseen. Ei haittaa vaikka olisit rapakunnossa tai sinulla olisi tuki- ja liikuntaelinvaivoja. Kurssin jälkeen mahdollisuus jatkaa harjoittelua Harjulan kuntosaliryhmissä.

Fysioterapia - Kuntoutus