OmaKamu-kävely 2021

OmaKamu kavelyOmaKamu -toiminta on ollut Lahdessa vuodesta 2019 lähtien Harjulan Setlementin organisoimana. OmaKamu-toiminnassa vapaaehtoinen aikuinen on pitkäaikaisena kaverina lapselle, joka tarvitsee elämäänsä lisää turvallisen aikuisen tukea. Tällä hetkellä noin 20 lahtelaisella lapsella on elämässään Kamu (= aikuinen kaveri), mutta tarve on moninkertainen. 

OmaKamu ry käynnisti OmaKamu-toiminnan pääkaupunkiseudulla vuonna 2013 ja toiminta on laajentunut yhteistyökumppaneiden välityksellä Espoon, Helsingin ja Vantaan lisäksi Hämeenlinnaan ja Lahteen. OmaKamu-toiminnan kautta reilulla 150 lapsella on pitkäaikaisena ystävänään Kamu.

Yksi meidän pääkaupunkiseudun Kamuista on takavuosien jääkiekkotähti Petri Varis. Hän sai idean kävellä jokaiseen OmaKamu-toimintaa toteuttavaan kaupunkiin viemään kaupunkien johdolle kiitosviestin siitä, että he ovat mukana tukemassa lapsiperheitä OmaKamu-toiminnalla. Kävelymatkaa Petrille kertyy yhteensä noin 200 km, joten Petri todella laittaa itsensä likoon. Lahteen Petri Varis saapui to 9.9.2021. Lue lisää vierailusta.

Lisätietoa Omakamu-toiminnasta

OmaKamu-kävelyä voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #OmaKamuKävely2021 ja #OmaKamu. OmaKamu ry jakaa myös aktiivisesti ajankohtaisia uutisia tulevasta kävelystä tapahtuman kampanjasivulla.