Fysioterapiapalvelut lapsille ja nuorille

allasterapia - fysioterapiapalvelut - uinti

Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme auttavat sinua ja lastasi.

Tarjoamme fysioterapiapalveluja toimipisteessämme Harjula-keskuksessa, päiväkodeissa, koululla ja perheiden kotona.

Toteutamme Kelan vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta yksilöllisenä fysioterapiana ja yksilöllisenä allasterapiana. Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus perustuu lääkärin tekemään kuntoutussuunnitelmaan ja kuntoutusta haetaan Kelasta lomakkeella KU104. Lisätietoja vaativasta lääkinnällisestä kuntoutuksesta Kelan sivuilta.

Yhä nuoremmat kärsivät tuki- ja liikuntaelinongelmista ja vaivoista. Meiltä saat apua mm. lapsesi kipuihin, lihaskireyksiin, ryhtiin ja työskentelyasentoihin. Pitkään tabletilla ja kännykällä pelailu rasittaa kasvavan lapsen tukirankaa ja lihaksia ja liikkuminen voi jäädä vähäiseksi. Fysioterapeutti ohjaa ja tukee lasta ja perhettä löytämään oikeat harjoitteet sekä ohjaa työskentelyergonomiassa.

Urheilevalla lapsella toisaalta yksipuolinen lajiharjoittelu saattaa aiheuttaa kipuoireiluja. Joskus kipuoireet voivat olla niin häiritseviä, että tarvitaan fysioterapeutin ammattitaitoa oikeanlaisen kuormituksen löytymiseen ja apua arjen kivunhallintaan. Myös nopean kasvun vaiheessa voi ilmetä kipua ja kömpelyyttä. Fysioterapeutin vastaanotolla lapsi ja perhe saa ohjausta ja rohkaisua arkeen.

Fysioterapialla voidaan nopeuttaa tapaturman jälkeistä kuntoutumista. Jalan tai käden venähdysvamman tai murtuman jälkeen lapsi voi olla varovainen kuormittamaan raajaa normaalista. Fysioterapeutti rohkaisee ja  kannustaa lasta turvalliseen kuormittamiseen, jotta muilta lieveilmiöiltä vältyttäisiin.

Meillä käy myös palvelusetelit.

Olemme Kanta-palvelussa. Lisätietoa Kannasta.

Potilastietojen käsittely

Yhteystiedot:
Harjulankatu 7, 15150 Lahti

03 872 5130
kuntoutus(a)harjulan.fi