Kielitaito kuuluu kaikille

25.1.2018

Tänä vuonna vapaalle sivistystyölle eli kansalais- ja kansanopistoille, opintokeskuksille ja kesäyliopistoille on laissa annettu uusi koulutustehtävä: aikuisten maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaitokoulutus. Tällä halutaan nopeuttaa maahanmuuttajien koulutuspolkuja ja työelämään siirtymistä. Parhaillaan teemme viimeisiä viilauksia suunnitelmiimme ja saamme uuden lukutaitokoulutuksen käyntiin kansalaisopistossa lähiviikkoina. Malttamattona odotan jälleen sitä hetkeä, kun luokallinen innokkaita uusia oppijoita aloittaa matkansa kohti sujuvampaa suomen kielen taitoa ja omia unelmiaan.

Harjulassa on viime vuosina määrätietoisesti kehitetty hankerahoituksen turvin tarjontaa ja mahdollisuuksia myös maahanmuuttajille, joten meillä on hyvät lähtökohdat vastata tähän haasteeseen. Viimeisten parin vuoden aikana on projekteissamme ollut yhteensä jo lähes parisen sataa eri maista ja eri syistä Suomeen muuttanutta osallistujaa.

Vaikka maahanmuuttajatyö on välillä haasteellistakin – mikä työ ei joskus olisi- niin on äärimmäisen palkitsevaa kuulla palautetta suoraan osallistujilta:

“Tämä projekti on auttanut minua paljon. Olen oppinut ajattelemaan eri tavalla tulevaisuudestani ja tuntemaan itseni paremmin – kuinka vahva olen ja mihin pystyn.” – Minun tulevaisuuteni -projektin osallistuja

Meidän kaikkien etu on, että myös uudet lahtelaiset tuntevat olonsa kotoisaksi ja saavat eväitä yhteiskuntaan osallistumiseksi. Yhdessä olemme enemmän!

-Erno, ainainen kehittäjä ja projekti-ihminen