(03) 8725 130

Olopiste – työttömien kohtaamispaikka

Olopiste on kynnyksetöntä työllistymistä tukevaa toimintaa, joka on suunnattu työikäisille, pitkään työttömänä olleille henkilöille.

Tavoitteena on tarjotun tuen ja toiminnan kautta vahvistaa osallistujien toimintakykyä, henkistä jaksamista, motivaatiota ja työelämävalmiuksia. Osallistujille tarjotaan ryhmätilaisuuksia eri teemoista, työpaikkavierailuja, ennakoivia terveystapaamisia, virkistäytymisretkiä ja jatkopolkumahdollisuuksien kartoittamista. Näiden palvelujen lisäksi osallistujien käytössä on olohuone, jossa on tarjolla tietoa ja tukea, keskustelukumppaneita, tietokone ja tulostin asiakaskäytössä.

Palvelu on asiakkaille ilmainen, eikä ohjattujen tuntien tarjonta vaikuta työttömyyskorvauksiin. Osallistumisen jälkeen osa asiakkaista siirtyy jatkopolullaan seuraavaan vaiheeseen, kuten kuntouttavaan työtoimintaan, työkokeiluun, työpajatoimintaan, osa-aikatyöhön, opintoihin tai muiden tukitoimien piiriin.

Olopiste – Kynnyksetön työtoiminta -hankkeen rahoittajia ovat Hämeen ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto, Lahden kaupunki, Harjulan Setlementti ry, Lahden ammattikorkeakoulu Oy ja Sylvia-koti yhdistys ry Kaupunkikylä, jotka kaikki yhdessä haluavat saada aikaan muutosta, jakaa osaamistaan yhteiseen toimintaan ja löytää uusia yhteistyön muotoja. Olopiste-hankkeen yhtenä osatavoitteena on luoda uusi autenttinen oppimisympäristö sosiaalialan opiskelijoille, jotka tulevaisuudessa työskentelevät tämän asiakaspiirin kanssa. Yhteistyössä hankkeen aikana suunnitellaan myös toiminnan pitkäkestoista jatkoa.

Olopiste sijaitsee Harjulan toisessa kerroksessa. Olemme auki ma-pe klo 9-15 ja meidät tavoittaa numerosta 044 7725 001 tai olopiste@harjulan.fi.
Tervetuloa!

Olopisteellä on tänään tietovisa klo 12 alkaen. Tervetuloa! ... See MoreSee Less

Olopisteellä on tänään tietovisa klo 12 alkaen. Tervetuloa!

Olopiste added 9 new photos.

Kävimme Tapola Camphill Kyläyhteisö ssä tutustumassa puutarhurin työhön, keräsimme härkäpapuja ja rakensimme marjapensaille talvisuojia. Päivän päätteeksi söimme maukkaan lounaan ja saimme kotiin vietäväksi purjoja.
... See MoreSee Less

Kävimme Tapola Camphill Kyläyhteisö ssä  tutustumassa puutarhurin työhön, keräsimme härkäpapuja ja rakensimme marjapensaille talvisuojia. Päivän päätteeksi söimme maukkaan lounaan ja saimme kotiin vietäväksi purjoja.

Olopiste added 2 new photos.

Olopistettä edustivat asunnottomien yössä Lamkin sosionomiopiskelijat
... See MoreSee Less

Olopistettä edustivat asunnottomien yössä Lamkin sosionomiopiskelijat

Olopiste shared their post.

Tän viikon torstain reissulle on vielä vapaita paikkoja, ilmoittaudu nyt mukaan!

Säätiedotukset lupailevat mukavaa syksysäätä torstaille: +8 astetta, puolipilvistä ja sadetta 0 mm :)
... See MoreSee Less

Sadonkorjuutöitä ja lounasta meille tarjoaa Tapola Camphill Kyläyhteisö

Tän viikon torstain reissulle on vielä vapaita paikkoja, ilmoittaudu nyt mukaan!

Säätiedotukset lupailevat mukavaa syksysäätä torstaille: +8 astetta, puolipilvistä ja sadetta 0 mm :)