(03) 8725 130

Olopiste – työttömien kohtaamispaikka

Olopiste on kynnyksetöntä työllistymistä tukevaa toimintaa, joka on suunnattu työikäisille, pitkään työttömänä olleille henkilöille.

Tavoitteena on tarjotun tuen ja toiminnan kautta vahvistaa osallistujien toimintakykyä, henkistä jaksamista, motivaatiota ja työelämävalmiuksia. Osallistujille tarjotaan ryhmätilaisuuksia eri teemoista, työpaikkavierailuja, ennakoivia terveystapaamisia, virkistäytymisretkiä ja jatkopolkumahdollisuuksien kartoittamista. Näiden palvelujen lisäksi osallistujien käytössä on olohuone, jossa on tarjolla tietoa ja tukea, keskustelukumppaneita, tietokone ja tulostin asiakaskäytössä.

Palvelu on asiakkaille ilmainen, eikä ohjattujen tuntien tarjonta vaikuta työttömyyskorvauksiin. Osallistumisen jälkeen osa asiakkaista siirtyy jatkopolullaan seuraavaan vaiheeseen, kuten kuntouttavaan työtoimintaan, työkokeiluun, työpajatoimintaan, osa-aikatyöhön, opintoihin tai muiden tukitoimien piiriin.

Olopiste – Kynnyksetön työtoiminta -hankkeen rahoittajia ovat Hämeen ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto, Lahden kaupunki, Harjulan Setlementti ry, Lahden ammattikorkeakoulu Oy ja Sylvia-koti yhdistys ry Kaupunkikylä, jotka kaikki yhdessä haluavat saada aikaan muutosta, jakaa osaamistaan yhteiseen toimintaan ja löytää uusia yhteistyön muotoja. Olopiste-hankkeen yhtenä osatavoitteena on luoda uusi autenttinen oppimisympäristö sosiaalialan opiskelijoille, jotka tulevaisuudessa työskentelevät tämän asiakaspiirin kanssa. Yhteistyössä hankkeen aikana suunnitellaan myös toiminnan pitkäkestoista jatkoa.

Olopiste sijaitsee Harjulan toisessa kerroksessa. Olemme auki ma-pe klo 9-15 ja meidät tavoittaa numerosta 044 7725 001 tai olopiste@harjulan.fi.
Tervetuloa!

Hyvää juhannusta kaikille toivottaa Olopisteen henkilökunta! ... See MoreSee Less

Hyvää juhannusta kaikille toivottaa Olopisteen henkilökunta!

Olopiste shared Koulutuskeskus Salpaus's photo. ... See MoreSee Less

Vielä ehdit hankkimaan itsellesi opiskelupaikan ensi syksyksi! Katso nyt haussa olevat koulutukset osoitteesta bit.ly/salpaus-suorahaku-lisahaku ja tutustu moniin mielenkiintoisiin koulutusvaihtoehtoihimme. Nähdään syksyllä!

Olopiste feeling amazing.

Jauhelihakeitto oli hyvää ja riitti kaikille.
... See MoreSee Less

Jauhelihakeitto oli hyvää ja riitti kaikille.

Olopiste shared Hämeen TE-toimisto's photo. ... See MoreSee Less

Hyvä kehitys jatkuu edelleen Hämeessä. Työllisyyskatsauksen mukaan työttömiä työnhakijoita runsaat 1 500 vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työllisyyskatsaus: www.temtyollisyyskatsaus.fi/graph/tkat/tkat.aspx?ely=15#